Det här är family business!

Vi gör en app för alla barn och föräldrar som vill att det ska vara roligt och lärorikt att hantera pengar. 

Låt veckopengen leva vidare!

Jag växte upp med mina föräldrar och fem syskon på 90-talet. Jag hade 200 meter till kiosken, en cykel med 21 växlar och tolv stycken spaghettikulor. Jag var åtta år och kung varje lördag då jag fick en guldtia i veckopeng. Guldtian låg inte bara härligt i min hand, i kiosken kunde jag byta den mot en piggelin och fortfarande ha sex kronor att lägga i spargrisen. Man kan säga att jag hade superkrafter.

Jag var ganska bra på att tjata på den tiden. Även om jag pekade och ”ville ha” fick jag oftast spara eller hålla mig till julafton. När jag hade sparat en tid slog jag oftast till med något stort som spelkulor eller hockeykort till min pärm. Länge hoppades jag på att få Mario Lemieux, en center i Pittsburgh Penguins. När han en dag låg i paketet tjöt jag av glädje. Mamma bad mig springa två varv runt huset för att jag skulle lugna ned mig lite. Man kan säga att jag var energisk. Och även om jag nu slutat springa varv runt huset blir jag än idag glad då jag tänker på hur Mario ligger inramad i hockeypärmen på vinden.

Jag saknar min barndom. Jag saknar Björnes magasin, att palla äpplen och att gå till kiosken på lördagar. Och på något sätt har den saknaden gjort att jag skapat Veckopengen. För idag är det annorlunda. Idag får många barn inte vara kungar för en dag eller någon veckopeng på lördagar. Visst, piggelinen kostar inte längre fyra kronor och kiosken runt hörnet kanske har klappat igen. Saker och ting har förändrats. Men! Jag tror vi kan skapa nya sätt för guldtior, veckopengar och spargrisar att leva vidare i den digitala världen. Så att också dagens barn får känna att lördagar är världens bästa dag.

Philip Haglund, Grundare av Veckopengen

Barnrådet

Hos oss på Veckopengen står barnen i centrum. Inte bara i användningen, utan också i skapandet. Barnrådet är vår samling unga experter som diskuterar, utvärderar, och sprutar ut ideér för att Veckopengen ska bli så bra som möjligt. Vill du komma i kontakt med Barnrådet får du gärna maila till dem på barnradet@veckopengen.se.
Amanda, 12 år
Axel, 12 år
Calle, 8 år
Caroline, 8 år
Felix, 12 år
Gabriel, 15 år
Irma-li, 12 år
Noel, 12 år
Theodor, 10 år
Wilhelmina, 8 år

Styrelsen

Patrik Parnfors
Patrik är vår egna styrelseordförande och en pådrivare som med mycket energi och många skratt gillar att utmana och förändra såväl företag och branscher till det bättre.
Eva Cederbalk
Eva är en varm, lyhörd och stark kvinna som flera gånger varit med och förändrat betal- och bankbranschen till vad den är idag.
Stefan Persson
Stefan vet hur man skapar digitala verktyg med fokus på användarna. Han har en förkärlek för ny typ av kommunikation och att alltid sätta familjen i första rummet.
Oscar Salén
Oscar har en tydlig ådra av entreprenörskap med engagemang i flera branscher och en släkt som under generationer varit med och tagit svensk skepparindustri till nya nivåer.
Stefan Arenbalk
Stefan är en entreprenör och investerare som älskar att få både siffror och användarlösningar att hamna i harmoni.

Teamet

Philip Haglund
Philip är en visionär som genom åren samlat på sig såväl högskolepoäng som gula kort på fotbollsplanen. På Veckopengen jobbar han för att teamet och produkten ska gå hand i hand.
Caj Westlund
Caj är en varm och social nytänkare som gärna njuter av naturen eller tar ett samtal om segling. Med Veckopengen hoppas Caj kunna ge barn och ungdomar en röst i vuxenvärlden.
Anders Bäck
Anders är en tuggummi-älskande kodare som förutom tidiga morgnar gillar saker som går fort och effektivt. När han tar rast kan du se honom träna sin långa forehand vid pingisbordet.
Niclas Blomqvist
Niclas är en av medgrundarna på Veckopengen och en entreprenör som med stort driv och envishet tar såväl samarbeten som nya idéer hela vägen från skissbordet till lansering.
Martin Agnälv
Martin är en stilmedveten motorcyklist som gillar när kod blir till en kul och vacker upplevelse för användaren. Och ja, Martin är väldigt glad över att för tillfället inneha företagets största bildskärm.
Andy Sun
Andy är vår nya superstjärna bakom tangentbordet. Han är uppväxt med databaser som kvällsläsning och ett förhållningssätt till java-kod som gör att han ibland dagdrömmer fram vår nya strukturer på Veckopengen.

Att hjälpa barn och ungdomar är ett arbete som vi tar på största allvar. Därför försöker vi inte bara utbilda unga i hanterandet av pengar. Varje månad bidrar vi med pengar till Barncancerfonden för att hjälpa dem i deras viktiga arbete i kampen mot cancer.